tiistai 14. joulukuuta 2010

Viikon 50 maanantaimaistelu: Egri Korona Borház Selection 2006

"Egri"
Sokkotastingiin tuli tällä kertaa Severin kinkkinen ulkomaan tuominen viime syyskuun Balkanin retkeltä. Vuoden 2010 viimeisimpiin lukeutuvaan maanantaimaisteluun valittiin tällä kertaa Unkarin ylpeydenaihe maailmalle, Egri Korona Borház Selection 2006. Tämä 100-prosenttinen Cabernet Sauvignon oli valmistettu Egerin viinialueella, jolle maaperän vulkaanisuus sekä mineraaliset kuumavesilähteet ovat luonteenomaisia.

Korkki oli avatessa hivenen haurastunut ja harmaantunut, joten pruuvinpitäjä pelkäsi korkkivian pilanneen kaukaiset tuomiset. Onneksi pelko osoittautui kuitenkin vääräksi.

Viini oli väriltään syvästi tumman punertava ja maistelijat saattoivat ounastella tuhtia marjaa. Hajusta saattoi erottaa puolukkaa, mausteita sekä orastavaa tallintaustaa. Maku vahvisti luulot, sillä viini oli varsinaista "mehukattitiivistettä puolukassaan" ja siitä löytyi ärhäkkää, puumaista tanniinisuutta. Maku oli lyhyt kuin märän nahkarukkasen läväys nassulla, jättäen todella suutakuivattavan ja lämpimän jälkivaikutelman.

Testaajat jäivät viinissä kuitenkin kylmiksi, sillä sekä maa että rypäle menivät parista arvauksesta huolimatta pieleen. Monista mitaleistaan huolimatta, viini ei jäänyt kovinkaan päräyttäväksi kokemukseksi.

Viinistä mainittua:
Mikko: "en suosittele"
Severi: "kismittää, tällaisiako nää kaikki unkarilaiset on?"
Janne: "Vau, uutta ja mielenkiintoista".

2 kommenttia:

  1. Todella mukava arvio, vaikka en vieläkään ymmärrä mitä tallintausta tarkoittaa. Paskaa? Tietty subjektiivisuus arviossa on tosi hyvä juttu, samoin eriävien arvioiden esilletuonti kommenteissa. Lisää näitä.

    VastaaPoista
  2. Kiitti Petri kommentista! Tallintausta on juuri sitä kuin sanoit. Kuvittele avaavasi tallin oven ja haistat tietynlaisen eläimellisen ja sontaisen tuoksun. Nahka on usein myös läsnä. Jossain määrin myös tunkkainen fiilis.

    VastaaPoista