sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Viikon 13 Maanantaimaistelu: Ngeringa Syrah 2007


Mikon Australia-reissun tuliainen pojille oli biodynaaminen Ngeringa Syrah 2007. Ngeringa lukeutuu Adelaide Hillsin alueen pienimpiin tuottajiin, sillä kahdesta eri viinitarhasta koostuva viinitila on kokonaisuudessaan vain viisi hehtaaria. Tuottajat Erinn ja Janet ovat opiskelleet Adelaiden yliopistossa enologiaa ja jatkaneet opintojaan Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Saksassa kierrellen vanhan maailman kuuluisimpia viinialueita työskennellen ja oppien. Vierailun yhteydessä Erinn kertoi, että he pyrkivät luomaan perinteisiä viinejä, jotka ovat tasapainoisia ja elegantteja. Valmistuksessa käytetään villihiivoja ja mahdollisimman vähän uutta ranskalaista tammea. Pyrkimyksenä on saada rypäleen aito aromi esille.

Viinin asenne ja valmistyyli on niin kaukana luumuhillomaisen makeista massatuotannon Shiraz’sta, että Ngeringa päätti käytää alkuperäistä rypäleen nimeä ‘Syrah’. Viinin valmistuksessa on käytetty 1 % Viogneria ja 21 kuukauden kypsytykseen on käytetty 30 % uutta ranskalaista tammea. Tuoksu on mausteinen ja sieltä voi erottaa pippuria. Suutuntuma on pehmeän silkkinen ja tasapainoinen. Makumaailmaa hallitsee mausteet ja hapankirsikka. Tammen ja rypäleen tuoma tanniinisuus tuovat viiniin eloa ja pituutta.

Kommentteja viinistä:
Mikko: "Tältä siis maistuu aidosti Etelä-Australialainen Syrah."
Severi: "Maku taittuu mahtavasti vanhan maailman puolelle, eipä ole syyttä Syrah."
Janne: "Mielenkiintoinen vaihtoehto perinteikäälle aussi-shirazille."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti