perjantai 1. huhtikuuta 2011

Fiasco maisteli aussipunkkuja 19.3.2011


Tämänkertaisen tastingin tarkoituksena oli hieman kartottaa Australian punaviinitarjontaa. Alkon tarjonta keskittyy pääasiassa Etelä-Australiaan, josta myös tastingiin valitut viinit tulivat. Pruuviin valittiin Australian tunnetuimpia rypäleitä ja niiden sekoituksia. Tarjolla olivat Dean Hewitsonin oma projekti McLaren Valesta Arden Gate Tribute Grenache, Jim Barryn Lodge Hill Shiraz Clare Valleystä, tunnustusta kerännyt Hewitsonin Miss Harry Barossasta, Nugan Estaten Cabernet Sauvignon Coonawarrasta ja Penfoldsin Rawson's Retreat Shiraz Cabernet, joka on sekoite eri Etelä-Australian viinialueilta. 


Viineistä huokui kypsä marjaisuus ja suutuntuma oli pehmeä. Joistakin viineistä pystyi erottamaan erikoisempiakin nyansseja, kuten Jim Barryn Shiraz'sta eukalyptuksen aromeja. Maistelijoiden äänet jakautuivat lähes tasan Nuganin Cabernetin ja Jim Barryn Shirazin kesken - molemmat olivat täyteläisen pehmeitä ja runsaan hedelmäisiä. Joukosta erottui myös keveydellään Arden Gaten Grenache, joka sai taakseen muutaman erittäin innostuneen maistelijan. Viini oli keskitäyteläinen, notkea ja erittäin helposti juotava. Alle kymmenen euron kategoriassa mainio ostos. 


Täyteläiset ja runsaat viinit olivatkin maistelijoiden mieleen ja tästä on hyvä jatkaa kohti perjantain 8.4. tastingiä, jossa maistettavana on hienoja täyteläisiä viinejä. Nähdään siellä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti