torstai 3. helmikuuta 2011

Fiascon Kick Off 29.1.2011


Viinikerho Fiascon toiminta potkaistiin käyntiin tammikuun viimeisenä launtaina Kalevankadun viinikellarissa. Illan teemana oli Itävallan nousevat huippuviinit. 
Tarjolla olivat:


Kaikki viinit osoittautuivat erinomaisiksi, ja jokainen löysi oman suosikkinsa.

Bründlmayerin ja Steiningerin tilat sijaitsevat Langeloisissa, Ala-Itävallassa, noin 70 km luoteeseen Wienistä. Alue on optimaalista viininkasvatusaluetta niin valkoisille kuin punaisillekin rypäleille. Illan Grüner Veltliner osoittautui vastoin ennakko-odotuksia hieman vetiseksi, vaikka yleensä Grünerit ovat aromikkaan hapokkaita ja aavistuksen tammisiakin. Steiningerin Riesling oli selkeästi raikkaampi ja tyylilleen uskollisesti herkullisen hapokas. Riesling veti lähes kaikkien mielestä valkkareissa pitemmän korren.

Punaviinien puolella illan erikoisuutena oli  Leopold Aumann'in Zweigelt - Blauer Portugieser -sekoite, josta kellään ei ollut juuri ennakkotietoa. Viini oli samettisen herkullinen ja kirsikkaisen mausteinen. Yhdistelmä oli heti monen maistelijan mieleen. Tarjolla ollut 100% Zweigelt oli hieman erilainen tapaus. Sen hapokkuus ja pehmeät tanniinit antoivat selkeää kontrastia Aumann'in-sekoitteelle aavistuksen tuhdimmassa muodossa. Hyvä viini tämäkin. 


Nyt on aika kääntää katseet kohti helmikuun tastingiä, jossa testataan, pystyvätkö Uudessa maailmassa menestystä niittävät rypäleet haastamaan Vanhan maailman klassikot.

Kiitos vielä kaikille osallistujille! Ohessa muutama kuva viini-illasta:

Kuvat: Olli Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti