maanantai 21. helmikuuta 2011

Uusi maailma kyykytti Vanhan viinimaailmanPerjantai-illan tasting kokosi yhteen kuusi eri lajikeviiniä Uudesta ja Vanhasta maailmasta. Vastakkainasetteluun valittiin Chardonnay-, Malbec- ja Pinot Noir -rypäle. Viinien tyylisuunnat korostivat paikallisia olosuhteita ja tuotantometodeja mielenkiintoisella tavalla. Ehkä aavistuksen ennakko-odotusten mukaisestikin Uuden maailman viinit osoittautuivat tastingissä paremmin suomalaiseen suuhun sopiviksi.

Seuraavassa viinit ja koottu yhteenveto:

Chardonnay

USA: Beringer Stone Cellars Chardonnay

Jenkki-Chardonnay tarjosi joka suhteessa tuhdimman paketin tuoksua, makua ja rakennetta. Hienostuneempi ja kepeämpi ranskalainen joutui taipumaan tällä kertaa kaksintaistossa.

Malbec


Intensiivisen marjainen ja tanniininen Argentiinan Malbec maistui ranskalaista paremmin, joten Uuden maailman viinit menivät jo 2-0 johtoon.

Pinot Noir


Kepeä ja mehumaisen karkkimainen Uuden-Seelannin Pinot oli liian laiha maistajien suussa. Ranskan Beau Monde vei elegantilla ryhdikkyydellään pidemmän korren. 

Lopputulos 2-1 Uudelle viinimaailmalle. Kosiskeleva ja runsas tyyli miellytti maistajia hieman maanläheisempää ja perinteikkäämpää ranskalaistyyliä enemmän. Tästä on hyvä jatkaa Australian huippuviineihin lauantaina 19.3.2011. Nähdään silloin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti